Magyarország kúl

Youtube-sztárok koncerteznek Budapesten

Június 7-én a budapesti Tüskecsarnokban ad koncertet az amerikai Piano Guys. A klasszikus hangszereken popdalokat játszó négy srác karrierje a Youtube-on indult el, és alig egy év kellett hozzá, hogy azonnal az egyik legnagyobb kiadó ajánljon fel nekik lemezszerződést. Azóta töretlen a sikerük.

A kvartett a Utah állambeli St. George-ban alakult 2010-ben. Az alapvetően klasszikus hangszereken játszó Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson, Paul Anderson és Al van der Beek a Youtube-ra posztolt videóikkal váltak rövid idő alatt nagyon népszerűvé, annyira, hogy 2011 júniusában már a Sony Music kínált számukra lemezszerződést. Azóta évente jelentetik meg újabb és újabb nagylemezeiket, miközben a Youtube-videóik nézettsége már stabilan sokmilliós.

Nevüket Paul Anderson St. George-beli zongoraboltjától kölcsönözték, mivel maga az együttzenélés is onnan indult. Eredetileg az volt a céljuk, hogy a közös zenélésről készített, a Facebookra és a Youtube-ra posztolt videók feldobják a bolt forgalmát. Végülis elérték a céljukat, sőt elég gyorsan meg is haladták azt. Anderson még 2011-ben be is zárta a zongoraboltot, hogy kizárólag a zenekarra koncentrálhasson.

A Piano Guys rengeteg slágert feldolgozott már, általában valamilyen extravagáns módon. A Coldplay Paradise coverjében például egy 1000 láb magas sziklára vitték fel a zongorájukat, míg a What Makes You Beautiful című One direction-dalt egy olyan zongorán értelmezték újra, amit egyszerre négyen szólaltatnak meg, nem a megszokott módon.

Előfordul az is, hogy klasszikusokat csempésznek a dalaikba, Vivaldi cselló-concerto motívumainak és Beethoven szimfóniáinak is lazán adnak popos körítést.

A Piano Guys koncertje június 7-én lesz a Tüskecsarnokban, jegyeket erre találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top