Hétfőn Szegeden, a Klauzál téren, a Virág cukrászda előtt rendezik meg az Év Fagylaltja versenyt, amely ugyan nagyon sokáig kizárólag a szakmának szólt, az utóbbi pár évben nyitottak a cukrászok a lelkes lakosság felé is. Ez az idei verseny esetében azt jelenti, hogy az eredményhirdetést követően nemcsak nézni, de meg is lehet kóstolni a fagylaltcsodákat.
Gyuris László mestercukrász, az Acapella és a Virág Cukrászda tulajdonosa a verseny sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén 94 fagyi nevezett, amelyek között olyan különleges ízesítésűek is vannak, mint a tequilás, vagy a jalapenós.
Gyuris szerint az Év Fagylaltja verseny a hazai cukrásztársadalom legnagyobb napja; máskor, máshol ennyi cukrász nem jön össze, „ez a legfontosabb szakmai megmozdulás.”
A rendezvény ideje alatt (10 és 22 óra között) óránként más-más nosztalgiafagylaltot – vanília, puncs, csoki, citrom és rumos dió – is lehet kóstolni, gömbönként szintén nosztalgiaáron, mindössze 88 forintért.