Magyarország kúl

Ezek a vidrák veszettül jópofák

A vidrákról keveset tudunk, pedig Európa legnagyobb vidra állománya hazánkban található. Ismerd meg ezeket az aranyos állatokat!

A vidrák szeretik a Kárpát-medencét, a legtöbbet Somogy megyében találni. A Petesmalmi Vidrapark természetvédelem alatt álló, turisták által is látogatható tórendszer Lábod községnél.

Fotó: Telegdi Ágnes

A tórendszerben számos vidra él, de azoknak a látogatóknak a kedvéért, akiknek a természetes élőhelyükön nincs szerencséjük megpillantani őket, néhány példányt a bejárat közelében egy külön kifutóban is bemutatnak. 2005-től tanösvényt is kiépítettek, táblákkal és három megfigyelőkunyhóval. A tanösvény végigjárása során bemutatják a vidrák életmódját,  és a halastavak élővilágát. Ez a vidék gazdag vízimadarakban: gázlómadarakban, récefélékben.

Fotó: Telegdi Ágnes

A parkot részben a magyarországi vidrák védelme érdekében hozták létre, ugyanis hazánkban él Európa legnagyobb vidraállománya.

Fotó: Telegdi Ágnes

Még vidrák:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top