Az idei Év Fagylaltja versenynek a tavalyihoz hasonlóan a szegedi Klauzál téri Virág cukrászda adott otthont, de mivel 94 fagyi versenyzett a címért, kénytelenek voltak a szervezők a jól megrakott hűtőpultokat a tér közepére kitelepíteni. Korábban írtuk, hogy jalapenós és tequilás ízek is vártak zsűrizésre, a cukrászok Perverzió és a Szotyoládé fantázianevekkel is próbálkoztak, de végül a balmazújvárosi Eszenyi Ferenc mascarponés túrókrém sós karamellel elnevezésű jeges édessége lett a legnépszerűbb mind közül.
A Délmagyar helyszíni beszámolója szerint volt „mentes kategória” is, amelyben a budapesti Frer Cukrászda fagylaltja nyert, a második kategóriában pedig a budaörsi Andok Tamás krémsajt fagylalt sós tejkaramellával és sült almával ízkáosza lett a legjobb.