Magyarország kúl

Mobilházakkal segítenének Lovasiék a hajléktalanokon

A hajléktalanok lakhatását segíti megoldani az Utcáról lakásba! Egyesület, az idei Swimathonon értük is úsznak.

A Swimathon egy közösségi úszókihívás június 18.-án, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében. 7 ügy képviseletében úszó nagykövetek népszerűsítik 7 szervezet programját, és a kihívás részeként nemcsak egy előre meghatározott távot úsznak le, hanem a kampány részeként egy általuk vállalt összeget is gyűjtenek a vállalt célra – itt írtunk erről bővebben.
Az Utcáról Lakásba! Egyesület 5 éve dolgozik azon, hogy hajléktalan emberek megfizethető bérlakásokhoz juthassanak, három éve bejegyzett szervezetként működnek, és már több, mint 30 embernek nyújtottak otthont. Úgy vélik, az otthontalanság egyetlen megoldása a biztos lakhatás, és ennek a szemléletnek a jegyében indították útjára mobilház-programjukat – idén három közösségi adakozásból bejövő forrásra építve.

Jelenleg a Swimathon úszás zajlik, ahol többek közt Szalai Krisztina Színművésznő, Csoszó Gabriella fotós, Pikó András újságíró, de Földes Eszter és Lovasi András színész-zenészházaspár is együtt úszik az Utcáról Lakásba egyesület munkatársaival és önkénteseivel.

A mobilház-program lényege, hogy az Egyesület vállalkozók bevonásával, összközműves telkekre telepít mobilházakat, melyekben teljes értékű lakásokként működő, hálóval, fürdővel, konyhával rendelkező lakrészeket bérelhetnek korábban hajléktalanságban élő emberek. A Swimathon úszáson az Egyesület egy, a program indításába bekapcsolható saját telek megvásárlására gyűjt, amelynek első részletét korábban, az április 9.-i Könyvhajlék árverésen gyűjtötték össze a Szépírók Társaságának segítségével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top