Magyarország kúl

Für Anikó lett a Múzeumok Éjszakája arca

Már nyilvános az idei Múzeumok Éjszakája programja, és egy interjúban bemutatkozik a rendezvény arca, Für Anikó.

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. A szervezők ennek apropóján úgy döntöttek, hogy választanak egy “arcot” a rendezvénynek. Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznőt és érdemes művészt kérték fel, aki örömmel vállalta a feladatot.

Fotó: facebook.com/muzeumokejszakaja

A Múzeumok Éjszakája honlapján egy interjú is olvasható vele, amiből kiderül, hogy a Für Anikó szeret múzeumba járni, a speciális tárlatvezetéseket különösen szereti. Elmondta azt is, hogy még gimnazista évei elején komolyan foglalkoztatta a gondolat, hogy restaurátor lesz, de végül a színészet mellett döntött – szerinte valamilyen szinten hasonlít egymáshoz a két hivatás. “Maga az a finom és nagyon tudományos pepecselés, ami elvezet egy romos és ócska állapottól addig, hogy újra az eredeti pompájában mutatkozhasson valami – ez szerintem csodálatos dolog! Nem akarok erőltetett analógiákat keresni, de most az ugrott be, hogy egy picit hasonlít ahhoz is talán, amit én csinálok, amikor van egy írott papírtömb, az írott szöveg, és akkor egyszer csak lesz belőle egy hús-vér figura” – mondta a színésznő.

A Múzeumok éjszakája idén június 24-én lesz. Több száz vidéki és fővárosi múzeum és az eseményre szervezett rendhagyó program látogatható majd egyetlen karszalaggal egészen hajnalig. A karszalag ára 18 éves kortól 1700-, 6 és 18 éves kor között 800 Forint, 6 éves korig pedig ingyenes. A részletes programot a Múzeumok Éjszakája honlapján találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top