Magyarország kúl

Íme a MÁV nyári, vízparti különkiadása

Idén nyáron is megéri vonattal utazni a Balatonhoz, a Velencei-tóhoz és az Adriára is – állítja a MÁV a közleményében. Itt a lista arról, hogy hova milyen vonattal érdemes majd nyaralni menni.

Június 17-től kezdve két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a MÁV szerelvényei (többségük légkondival felszerelt IC-kocsi), és teszik mindezt leginkább a több mint egymilliós, szezonális balatoni utasforgalom színvonalasabb kiszolgálása érdekében. Ezek a pozitív változások lesznek:

• Idén már öt elemből álló kedvezménycsomag közül választhatnak az utasok. Az egyszerűen megváltható és jelentős árengedményt kínáló ajánlatokkal váltja ki a vasúttársaság a kevésbé elterjedt Balaton Mix jegyet. De teljesen új konstrukció a Balaton-bérlet, az e-Balaton- és e-Velence-ajánlat, a Balatoni füzetjegy, valamint a Balaton Card kedvezménykártya, viszont a Vakáció bérlet már tavaly is népszerű volt a diákok körében.

• Aztán idén nyáron is közlekednek új és már megszokott fantázianevű járatok is, mint a Kék hullám, a Tekergő, a Katica, a Siófoki Flirt, a Déli-parti, a Balaton Expressz, Ezüstpart Expressz, Aranypart Expressz, Aranyhíd Expressz vagy éjszakai Bagolyvonatok.

• A MÁV azt tanácsolja, hogy szombaton és vasárnap reggel a Balaton felé, délután Budapest irányába érdemes a Keszthelyi FLIRT gyorsvonatot vagy a Siófoki FLIRT sebesvonatot választani, amely a Déli→Parti sebesvonatoknál is gyorsabb és kényelmesebb eljutást biztosít. A Siófoki FLIRT menetideje Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon mindössze 1 óra 4 perc.

• Hétvégenként a G30-as jelzésű járatokkal juthatnak el a leggyorsabban (Kelenföldről mindössze 25 perc alatt) a strandolók a Velencei-tóhoz.

• Növelik bizonyos vonatok kerékpárszállítási kapacitását is, a nagy befogadóképességű bicikliszállító kocsikra nem kell kerékpárhelyjegyet váltani.

• Érdemes a tengert is becélozni vonattal. A SEA←YOU vonatokkal viszonylag olcsón és két extra nyaralónapot szerezve juthatnak el a tengerhez a nyaralók. Ezeket a hálókocsis vonatokat június második felétől már naponta indítja az Adriára a MÁV-START-tal közösen a szlovén és horvát állami vasúttársaság. A vonatok Budapestről este kelnek útra, és másnap reggel már a szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top