Magyarország kúl

Újabb rangos díjat nyert Enyedi Ildikó filmje

Enyedi Ildikó filmje, a A Testről és lélekről a 67. Berlinalén aratott győzelme után újabb rangos elismerést kapott, a Sydneyi Filmfesztivál fődíját

A fesztiválon 11 alkotás versengett a legjobb film díjáért. Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című film rendezője személyesen vette át a fődíjat és az azzal járó 60 ezer ausztrál dolláros (azaz 12,5 millió forintos) pénzjutalmat.

A Sydneyi Filmfesztivál története során Enyedi Ildikó az első női rendező, akinek filmje elnyerte a fesztivál fődíját – írta a Sydney Morning Herald. A zsűri elnöke, Margaret Pomeranz elegáns, kidolgozott és szívmelengető moziként beszélt a filmről, szerinte bátor és a filmművészet élvonalába tartozó alkotás. “Ez a film arról beszél, hogy még ebben a megosztott világban is képesek vagyunk arra, hogy ugyanazt álmodjuk, és hogy még egy vágóhídon is megtalálható a kedvesség és szelídség” – fejtette ki a zsűrielnök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top