Magyarország kúl

Magyar film nemzetközi porondon

Szimler Bálint és Rév Marcell divatfilmje bekerült a Berlin Fashion Film Festival online programjába.

Szimler Bálint rendező (Itt vagyok, Kodály Method, Balaton Method) és Rév Marcell operatőr (Jupiter holdja, Fehér isten) forgattak egy háromperces divatfilmet a Société Budapest felkérésére arról, hogy – Szimler szavaival – „a világ úgy létezik, ahogy látod, csak magadon keresztül tudod igazán megélni.”

A film bekerült az idei Berlin Fashion Film Festival online showroomjába, és az amerikai Monrowe fashion & film magazin is foglalkozott vele.

A film a Société Budapest nyárindító partiján debütált szélesebb közönség előtt, előre is beharangozva a belvárosi Sas utcában ősz végén nyitó Société Ház nevű, kortárs művészeti, kulturális, design- és divatközösségi központot, aminek az lesz a célja, hogy a tehetségeket támogassa és akár a nemzetközi piacra is kiküldje őket. Szimlerék filmjét a Societé közlemény szerint még több művészettel, divattal és gasztronómiával összefüggő alkotás követi majd.

Szimler a filmről azt mondta, egyfajta motivációs üzenetnek is szánják: „éld az életed, légy kreatív, hiszen ahogy a film végén is ki van írva, az ötleteid határozzák meg a szabadságodat” – fogalmazott. Lajkó Erika, a Société Budapest vezetője ehhez hozzátette: „Nagyon tanulságos volt az együttműködésünk Bálinttal, mert rájöttünk, hogy óriási kihívás elgondolkodtató, intellektuális üzeneteket úgy átadni, hogy fogyasztható és szórakoztató legyen.”

(via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top