Magyarország kúl

Te is olvastál Pöttyös könyvet? – Melyik volt a kedvenced?

Ha Pöttyös könyv, akkor kiskamasz lányoknak szóló izgalmas olvasmány. Nincs olyan könyvespolc, ahol legalább egy regény lenne nagy kedvenc.

Ha kislánylok könyvespolcáról volt szó, akkor biztosan ott voltak egymás mellett a jellegzetes Pöttyös-könyvek. Pöttyös köntösben jelent meg annak idején Szabó Magda Álarcosbálja, Astrid Lindgren Harisnyás Pippije, Fehér Klára: Bezzeg az én időmben című regénye. A Pöttyös könyv azt jelentette, hogy elsősorban lányoknak szólnak a történetek (a fiúk addig a Delfin könyveket olvasták), és inkább a 9-12 éves korosztálynak. A Pöttyös sorozat szerzője volt többek között Thury Zsuzsa, Nagy Katalin, Halasi Mária, Bálint Ágnes, Fehér Klára, G. Szabó Judit. A lányregény műfaja nagy siker volt, humoros, könnyed, szívmelengető olvasmányok voltak ezek. Izgalom is akadt, rejtély is, titkok vagy intrikák, amelyeket jó volt olvasni. Az utóbbi évtizedekben olyan sikeres volt, hogy nem szűnt meg, csak új és újabb szerzők csatlakoztak a csapathoz. Balázs Ágnes, Turbuly Lilla regényei mellett angol, francia, német kortárs gyerekkönyvek is helyet kaptak a válogatásban.

#mittalaltam #regikonyvek #gyerekkor #pöttyöskönyv #retro

Judit Holicsné Raposa (@raposa_judit) által megosztott bejegyzés, 2016. Ápr 16., 07:56 PDT

?? #pöttyöskönyv #anyáévolt #imádjuk

Edina Lakatos (@_edus_) által megosztott bejegyzés, 2015. Szept 6., 05:16 PDT

Same book from different ages. #hungarianbooks #books #bookworm #pöttyöskönyv #childhoodfavourites

Lynn B. (@lynn_beke) által megosztott bejegyzés, 2016. Júl 9., 10:03 PDT

Nagyon sok könyvet szerettünk, ha szeretnéd felidézni őket, nézd meg ezeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top