Magyarország kúl

Megcsókolom a kezét, ha az érettségin Önt húzom ki!

Most zajlanak a szóbeli érettségik, magyar irodalomból akár kortárs irodalmat is húzhatnak a diákok. Molnár Dániel azt húzta, amit szeretett volna, és mivel volt egy fogadalma, kezet kell csókoljon Tóth Krisztina írónőnek.

A Szily Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola egyik frissen érettségizett diákjától kapott levelet Tóth Krisztina írónő.

“Kedves Krisztina! Bevallom, nem ismerem az ön műveit, átfogóan az érettségi tételek tanulmányozása során olvastam egyetlen novelláskötetét. Megfogadtam, hogy ha az irodalmi szóbeli érettségin az Ön tételét húzom, akkor „kezet csókolok” Önnek! Ezt az osztálytársaimnak elmondtam, és mikor kijöttem a szóbeli feleletről, az egész osztály hangos ovációban követelte a fogadalmam betartását. Szeretném állni a szavam, és így látatlanban kézcsókomat küldeni Önnek! A Pillanatragasztó nagyon tetszett, és mostantól rajongója lettem! Üdvözlettel,  Molnár Dániel”

Dániel a kötettel és az érettségi tétellel a kezében

Magyar diákok tettei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top