Magyarország kúl

Emiatt zár be a Pajtás étterem

Hétfőn kiderült, hogy a budai önkiszolgáló étterem június 30-ig lesz nyitva, utána roló lehúz. Kedden megérkezett az üzemeltető válasza.

A 444 bökte ki a Pajtás Facebook oldalán, hogy az étterem bezár.

A poszt alatti hozzászólásokból kiderül, hogy az üzletvezetőt is váratlanul érte a Junior Zrt. döntése: ” Kedves Hozzászólók! Én mint étteremvezető is csak annyi információt kaptam, mint amit megosztottam. A Junior Zrt vezetősége úgy döntött bezárja végleg a nagy múltú Gyorskocsi utcai Pajtás éttermet 06.30-val. Újra nyitásról nincs szó. Az hogy mi lesz ennek a helységnek a sorsa azt nem tudjuk. Mi annyit tudunk, hogy hétfőn már nem kell beizzítani a konyhán a tűzhelyeket és nem kel finom ételekkel kiszolgálnunk Vendégeinket! Mi is nagyon sajnáljuk és jelen pillanatban sokkolt minket ez az információ! Mi köszönjük a bizalmukat!!!”

Fotó: Neményi Márton

Megkerestük az éttermet üzemeltető Juniort, hogy mégis miért húzzák le a rolót, amint válaszokat kaptunk tőlük, cikkünket frissítjük.

UPDATE: A Junior Zrt. reagált megkeresésünkre, válaszukat idemásoljuk:

“A Junior Zrt. alapos megfontolás után 2017. június 30-ával bezárja a Vízivárosban található Pajtás Éttermet. Az intézmény több évtizedes működés után műszaki és gasztronómiai megújításra szorul.
A Junior Zrt. vezetése nehéz szívvel döntött a Pajtás Étterem bezárása mellett. Mivel a vállalat elsősorban közétkeztetéssel foglalkozik, a kiskereskedelmi vendéglátáshoz tartozó étterem nem illeszkedik a fő tevékenységéhez. A Pajtás az elmúlt évek során egyre gyengébb eredménnyel működött, így kényszerű, de ésszerű döntés született.
A Junior Zrt. majd 300 dolgozója naponta 40.000 adag ételt állít elő Budapesten, Pest és Békés megyében. A cég vezetésének elsődleges feladata, hogy a nagyközönséget kiszolgáló közétkeztetést hosszú távon, gazdaságosan működtesse. A kiskereskedelmi vendéglátás fejlesztése egyelőre nem egyeztethető ezzel, ezért szükségszerű és felelős lépés az étterem bezárása.
A cégcsoport minden munkatársa köszöni a vendégek eddigi hűségét és szeretetét és reméli, hogy a közeljövőben akad majd olyan eltökélt üzemeltető, aki a Pajtás Étterem szellemiségét megtartva, az elengedhetetlen felújítás után ismét megnyitja a vendéglőt.”

Fotó: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top