Magyarország kúl

A Brains nagyon más volt a 90-es években

Gyorstalpaló: 5 klippel foglaljuk össze a Brains 23 éves történetét.

Ma van a VOLT fesztivál második napja, tegnap nagyjából annyi történt, hogy átadták a Petőfi Zenei Díjakat, utána pedig lement egy Fatboy Slim szett.
A keddi az első igazi fesztiválnap, a zenekarok ma ellepik a színpadokat, és fellép többek közt a majd negyedszázados Brains is. Mi, hogy negyedszázados? Az alapvetően pomázi / szentendrei illetőségű zenekar a kilencvenes évek közepén alakult, eleinte hardcore-ban utaztak, annak is a Dog Eat Dog által kijelölt vonalára ültek fel, értsd: fúvósokkal díszítették az egyébként súlyosnak szánt gitárjátékot.
Lemezük is megjelent, itt megjegyezzük: nem a jelenlegi énekessel, azaz MC Columbóval, hanem Dobai Andrással.

Innen volt feljebb, a Színeket követte a Semmi komoly, ezen volt a Válts még, aminek a refrénje a Wild Thing gitártémájára / dallamára épül.

Később jött a stílusváltás, dalaikat hallgatva teljesen nyilvánvaló, hogy szerették az Asian Dub Foundationt. 2002-ben jelent meg a Propeller.

2006-ban viszont megjelent a Humanual MC Columbóval, ez már majdnem az, amit ma is csinálnak.

Fentebbi ponttól kezdve a Brains egyre sikeresebb, a Budapest Parkot is nevetve megtöltik, ma a VOLT Fesztiválon este 11-kor lépnek fel, közvetlen a Linkin Park után. Ez lett a Brainsből:

A VOLT fesztiválon lesz még ma Mary Popkids, Anna and the Barbies, és Subscribe is.

(címlapkép: Brains Facebook)

Még egy kis VOLT fesztivál:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top