Magyarország kúl

Zalaegerszegen készült a világ legkisebb biciklije

Valószínűleg a világ legkisebb biciklijét készítette el egy zalaegerszegi hegesztő. Az aprócska kerékpár hossza alig 18 centiméter.

Beck Róbert zalaegerszegi hegesztő már készített egy miniatűr kerékpárt egy frankfurti előadónak – amivel még fel tudni lépni. Az utcai előadóművészként és zsonglőrként ismert Kaspar Gross ismét megkereste a szakembert, ezúttal azt kérte tőle, hogy készítse el a világ legkisebb szabadonfutó biciklijét – írta a Zaol.hu.

A megrendelést nem véletlenül a zalaegerszegi hegesztő kapta: Beck Róbert annyira precízen dolgozik, hogy akár két egymilliméteres borotvapengét is össze tud hegeszteni. Ráadásul balkezes, ami a tandem hegesztéseknél fontos, hiszen akkor az anyag két oldalán, egyszerre dolgoznak a szakemberek.

Az elkészült bicikli hossza – az első kerék elejétől a hátsó külső széléig mérve – alig 18 centiméter. A kormány 23 centiméterre van a földtől, de ezt még alacsonyabbra kérte a frankfurti előadóművész.

Aprósága ellenére a kerékpár legalább száz kilót elbír, igaz, ahhoz nem árt némi ügyesség, hogy meg is tudja valaki lovagolni a nem mindennapi járművet.

Ide kattintva láthatsz képeket a bicikliről!

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top