Magyarország kúl

4 centis jégdarabok hullhatnak a Balaton Soundra

Az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, hogy pénteken késő délután és este északnyugat felől több hullámban alakulnak ki zivatarok, esetleg zivatarrendszerek, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán.

Heves zivatarokra is számítani kell károkozó (akár 90-100 kilométer/óránál is erősebb) szélrohamok, illetve nagyméretű (akár 4 centiméteres átmérőjű) jég kíséretében. A zivatarokhoz lokálisan nagy mennyiségű záporeső, egy-két helyen esetleg felhőszakadás társulhat.
A heves zivatarok miatt Budapestre, Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy (itt van Zamárdi, ott rendezik a Balaton Soundot), Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Most ugyan nem kell, de ha mégis, akkor szerencse, hogy az Adidas esőkabátot is gyárt, minek köszönhetően ezek a lányok talán nem áznak bőrig a Balaton Soundon:

Day two and #balatonsound is still treating us right! #adidasoriginals #plur #ravefam #balatonsound2017

Emmy Serena Sylwan Bünsow (@eeesylwan) által megosztott bejegyzés, 2017. Júl 6., 15:12 PDT

Az OMSZ kiemelte, hogy elsősorban a nyugati és déli területeken a napi középhőmérséklet pénteken 25, 26 fok közelében alakulhat. A hőség veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28-35 Celsius-fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 17-25 fok közé hűl le a levegő.

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top