Magyarország kúl

Nem elég, hogy körbetekeri a Dunát, de nem is akármivel

Hidvégi-Üstös Pál egy velocipéddel körbetekeri a Dunát, utána leússza a folyó magyarországi szakaszát, majd a végigfutja a teljes, 3000 kilométeres távot a Feket-erdőtől a Fekete-tengerig.

Hidvégi-Üstös Pál

Nem mindennapi kihívást választott magának az Erdélyből származó Hidvégi-Üstös Pál. Egy velocipéd nyergében végigtekeri a Duna mindkét magyarországi partszakaszát Szalkszentmártontól Mohácson át Mosonmagyaróvárig, majd Szobtól újra Szalkszentmártonig – írja a Bors.

A 47 éves Hídvégi-Üstös erre ráhív még pár lapot: ha végzett, augusztusban leússza a Mosonmagyaróvár–Mohács távolságot, szeptemberre pedig azt tervezi, hogy végigfutja a Duna teljes, csaknem 3000 kilométeres hosszát a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig.

Pálnak nem ez az első komoly próbatétele, 2006-ban már végigúszta a Tisza hazai, 850 kilométeres szakaszát. Mostani akciójával a sportos életmódra és a környezetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top