Magyarország kúl

40 év után végre kivirágozhat Miskolc óriási agávéja

Botanikai szenzációnak lehetnek szemtanui a miskolciak, mert hamarosan kivirágzik egy órási agávé az egyik helyi virágüzlet udvarán. Erre az eseményre mág negyven éve várnak a gondozói, ráadásul nem sokáig örülhetnek majd a látványnak, a növény ugyanis nem sokkal a virágzás után el fog pusztulni.

Az Észak-Kelet Flóra nevű cég udvarán áll egy tekintélyt parancsoló közönséges agávé (Agave Americana), amelyet már negyven éve gondoznak a virágüzlet és nagyker munkatársai. Az agávé közel fél évszázadon át képes élni, mindössze azért, hogy virágozzon, majd utána elpusztuljon – írja a Bors.

Ezért aztán a miskolci cég is készül a szenzációra, Facebookon azt írják, hogy már megjelentek a növény első bugavirágai, és még nagyjából két hétig bárkinek meg lehet tekinteni a pompázó agávét, viszont utána egyszerűen el fog száradni a pozsgás növény. „Már csak nagyjából másfél hét lehet hátra a nagy eseményig. Az agávénk sok virágot hozhat, amelyek néhány héten át ékesítik majd az udvart. Ezen idő alatt bárki megcsodálhatja majd ezt a ritka botanikai csodát” – mondta a Borsnak a kertészet egyik munkatársa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top