Magyarország kúl

Budapest szedi a sátorfáját és szerdától a Bánki-tóhoz költözik

Remek magyar zenekarokkal, eddig nem látott színházi darabbal és brit punkokkal mozdít ki a szürke hétköznapokból a szerdán kezdődő, idei Bánkitó Fesztivál. A tóparti buliból ezeket a programokat erősen ajánljuk.

Idén július 12. és 15. között rendezik meg a Bánkitó Fesztivált, amin izgalmas külföldi előadók mellett fellépnek a budapesti underground-szcéna klassz magyar zenekarai, láthatunk népszerű valamint az ősbemutatót a fesztiválra időzített független színházi előadásokat, mindemellett pedig a képzőművészet és a civil szféra is teljes mellbedobással színesíti majd a zenei programokat. Szóval mindenképpen érdemes szedni a sátorfánkat, és azt szerdától Nógrád megyében lecövekelni.

A külföldiek közül fellép két punkzenekar is (a brit Slaves és a német The Picturebooks), és egészen egzotikus zenei kalandnak tűnik a csütörtökön koncertező izraeli A-WA, amely három jemeni zsidó nővér formációja.

Egy valamire való magyar zenei fesztiválnak mostanra kihagyhatatlan összetevője lett a Middlemist Red, a Fran Palermo és a Szabó Benedek és a Galaxisok, természetesen ők is a Bánkitó headlinerei között vannak. Mellettük még fellép többek között a Zagar, a Ricsárdgír, Bernáthy Zsiga technolovas, a The Best Bad Trip pedig szabadon értelmezett jazzeléssel, a Makrohang instrumentális flow-élménnyel érkezik.

A fesztivál szervezői azon dolgoznak, hogy minél inkább eltolják a hangsúlyokat az egyszerű zenei fesztiválról a meghatározó kulturális fesztivál irányába, és ezt nagyon jól teszik. Ennek a koncepciónak megfelelően Einstand címen egy képzőművészeti fesztivál is helyet kap a Bánki-tó partján, valamint a Tünet Együttes, a Táp Színház, Dollár Papa Gyermekei, a Mentőcsónak Egység, a Stereo Akt illetve Hajdu Szabolcs és társulata is színházi előadásokkal egészítik ki a zenei programot. Külön öröm, hogy az Ernelláék farkaséknál című film és kamaradarab nagy sikere után Bánkon láthatja először a közönség a folytatást, a  Kálmán napot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top