Magyarország kúl

Ezt a tíz magyar várost imádják a nyaralók

2017 második negyedévében is nagyot ment a belföldi turizmus, növekedése elérte a 15 százalékot a tavalyi év hasonló időszakához képest. A tíz legkedveltebb magyar település között szerepel Szeged és Hajdúszoboszló is.

A Szallas.hu ügyeveztője, Szigetvári József szerint a belföldi turizmust erősítette az idei második negyedévben az is, hogy sok volt a hosszúhétvége, az immár 4 napos húsvét átlagon felül növelte a forgalmat. Ahogy Szigetvári a PécsMa.hu-nak nyilatkozta: a pünkösdi hosszú hétvége szombatja volt a szállásokat tekintve azonban a legtelítettebb nap az adott időszakban.

Számításba véve augusztus végéig az eddigi előfoglalásokat kiderül, hogy a magyar telelpülések közül nyáron Budapest, Siófok és Eger a legkedveltebb nyaralási célpontok. A további hét helyen Balatonfüred, Szeged, Hajdúszoboszló, Pécs, Gyula, Debrecen és Miskolctapolca szerepelnek.

A Szallas.hu adatai szerint az autóval megközelíthető külföldi nyaralóhelyek vonatkozásában Horvátország lesz a magyarok alternatívája a Balatonra: a legtöbb foglalás 3 horvát településre – Vir, Crikvenica, Zadar – érkezett be június végéig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top