Magyarország kúl

Aranyérmet hozott el a magyar muskotály Franciaországból

A franciaországi megmérettetésen a mádi Holdvölgy borászat sárgamuskotálya aranyérmet kapott, és bekerült a top 10-es rangsorba.

Magyar siker született a Muscats du Monde rangos nemzetközi muskotály borversenyen – írja a heol.hu. A Franciaországban idén 17. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott. Az Exaltation 2015 dűlőszelektált édes tokaji sárgamuskotály a Holdvölgy borászatnak már a harmadik bora, amely aranyérmet nyert, és a top 10-be került a franciaországi versenyen.

A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy-borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt. Az idén díjnyertes Exaltation 2015 kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a Holdvölgy minimum hároméves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit.

Magyar borok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top