Magyarország kúl

Egy budapesti hotel lett Európa legjobb szállodája

Európa legjobb 15 városi szállodája közül a legjobbat és a hatodik helyet kapta meg két magyar szálloda. Ez a a tekintélyes Travel and Leisure magazin idei döntése.

A dobogó tetején álló Four Seasons Hotel Gresham Palace szecessziós épületét és Budára néző panorámáját, valamint a Duna közelségét külön kiemelték az értékelés során – írja a Turizmus.com. A szavazatok között persze a páratlan panoráma, a történelmi épület regényes sorsa és a csodálatos miliő mellett megjelent a szolgáltatás kiváló minősége is – „great food, great service” – ami szintén sokat nyom a latban az értékelésnél.

A Gresham olyan híres házakat utasított maga mögé, mint a zürichi Dolder Grand, a párizsi Le Bristol és a La Réserve—Hôtel & Spa, a milánói Mandarin Oriental, valamint 5 londoni szállodát, köztük a 2. helyen végzett 41, Londont és a 3. helyen álló Milestone Hotelt.

A listát a magazin hosszú évek óta saját módszerével állítja össze: a szavazóknak különböző kritériumok alapján kell értékelniük a szállodákat. A szavazáson a Four Seasons Hotel Gresham Palace 96.26, az Aria Hotel Budapest pedig 95.73 pontot ért el.

Fővárosunk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top