Magyarország kúl

Újabb szabadstrand lett fizetős a Balatonnál

A Balaton északi partján eddig sem volt sok szabadstrand, de most már a zánkait is ki lehet húzni a listáról.

Eldőlt az egyik utolsó bástya az északi parton, az egyébként is kevés szabadstrandból kiesett az egykori zánkai úttörőváros strandja. Ráadásul a látogatási lehetőséget is radikálisan korlátozták – írja a Balatontipp.

Ezentúl a külsős, a Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban szállásfoglalással nem rendelkező vendégek csak hétvégéken vehetik igénybe a strandot.

Az árak

  • Felnőtteknek 500 forint,
  • 3-14 év között gyereknek 400 forint,
  • a kedvezményes (diák, nyugdíjas, 3 alatti gyerek) belépő 300 forint.

A két felnőttre és két gyerekre érvényes családi jegy 1500 forint, több gyerek esetén gyerekenként 200 forint a felár. A csúszdát viszont ingyen lehet használni.

A cikk felidézi, hogy a rendszerváltást követő első években még zártan működő gyermekváros strandját 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Az utóbbi években elindult egy bezárkózási folyamat: lezárták a 71-es főút melletti kiskaput, majd a Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban megszüntették a Zánka felőli gyalogos és biciklis bejutási lehetőséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top