Magyarország kúl

Ilyennek látta a Széchenyi fürdőt egy tajvani blogger

Zoe Yang tajvani blogger európai körútja során Budapestre is eljött, a Széchenyi fürdőről és a New York Kávéházról pedig videót is posztolt.

Sok külföldi turistához hasonlóan, egy tajvani blogger lány, Zoe Yang is meglátogatta a budapesti Széchenyi fürdőt, és erről videót is feltöltött utazós weboldalára. Igaz, még januárban járt a magyar fővárosban, amikor különösen hideg volt náluk – írta a Termál Online.

A felvételeken az látszik, hogy a Széchenyi külső medencéje úszott a gőzben a hideg miatt, a hőmérő pedig 2 és 5 fok közötti értéket mutatott, pedig azt a részt még fűtötte is a termálvíz. A vízben sakkozók jellegzetes látványa a tajvani bloggernek is megtetszett, és még azt is sikerült videóra vennie, amikor előkerült a laposüveg.

Egy másik videóból az derül ki, hogy budapesti látogatása során a New York Kávéházat is alaposan megnézte a tajvani lány.

A statisztikák szerint a Budapestre érkező külföldi turisták 60 százaléka elmegy valamelyik fürdőbe. Különösen a Széchenyi, a Gellért és a Rudas népszerű, hiszen számukra igazi kuriózumnak számítanak ezek a műemléki épületben működő fürdők. A világ más részein nagyon kevés ilyen patinás fürdő maradt meg épen, az pedig nagyon ritka, hogy nem múzeumként működnek.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top