Magyarország kúl

Előkelő helyen a magyar útlevél a világranglistán

Az erős utazási okmányok közé tartozik a magyar útlevél, 150 országba lehet vele vízum nélkül belépni.

A legtöbb európai állam polgárai könnyedén utazhatnak a világ szinte minden tájára, ám ez nem inden országra jellemző a világban. Nem mindegy, mennyire erős az adott nemzet útlevele.

A Visual Capitalist által feldolgozott Passport Index a világ 190 országának útlevelét rangsorolta. Az összehasonlításban a legfontosabb szempont a vízum nélkül elérhető országok száma volt – írta a Világgazdaság.

Az európai rangsor:

  • Németország: 159 vízum nélkül látogatható ország
  • Svédország: 158
  • Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország, Dánia: 157

A globális lista élén van még Szingapúr (159) és Dél-Korea (158).

A magyar útlevéllel 150 országba lehet vízummentesen utazni.

A rangsorban hazánk a 29. helyen szerepel Ausztria, Málta, Csehország és Izland után, megelőzve Szlovéniát, Szlovákiát, Lengyelországot és Litvániát.

Az amerikai kontinensen az Egyesült Államok és Kanada útlevele egyaránt erősnek számít (157, illetve 155 ország látogatható vízummentesen).

Ázsiában viszont más a helyzet, a kontinensen mindössze négy ország van, amelynek útlevelével több mint 150 országba lehet vízum nélkül belépni. A top 10-be már 121 vízummentesen látogatható állammal be lehetett kerülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top