Magyarország kúl

Magyar részleg is van a ma startoló Titanic kiállításon

A ma nyíló, 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a látogatók több száz eredeti műtárgyat - bútorokat, ruhákat, ékszereket - tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.

A tárlatban eszelős mennyiségű eredeti műtárgy van, például a híres hajóroncs technikai felszerelései és bútorai, vagy éppen a szerencsétlenül járt utasok személyes tárgyai: ruhák, ékszerek, pénztárcák. A tárlat önálló magyar részlegén pedig – a kor helyi történelmi eseményei mellett – bemutatják az elsüllyedt Titanic magyar vonatkozású szálait.

Titanic volt a kor legnagyobb személyi transzatlanti hajója, a technológiai forradalom legmonumentálisabb vívmánya. Rendszerint utasokat és postai küldeményeket szállított volna Európa és Észak-Amerika között, ám első útja során, 1912. április 15-én, több, mint 1500 emberrel a fedélzetén jéghegynek ütközött, és elsüllyedt.

A Titanic kiállítás december végéig megtekinthető a VAM Design Centerben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top