Magyarország kúl

A magyarok kedvence a lángos, a külföldiek a gulyást szeretik

A Budapesti Metropolitan Egyetem a magyarországi kultúráról és szokásokról kérdezte hallgatóit. A felmérésben 250 magyar és külföldi diák vett részt.

A kutatásból kiderült, hogy a Parlamentet találják Magyarország legmeghatározóbb látványosságának a magyar, illetve az itt tanuló külföldi egyetemisták is. Az ötös skálán a magyarok átlagosan 4,4-es, a külföldiek pedig 4,8-es osztályzatot adtak az Országháznak – közölte a Hvg.hu.

Az ikonikus budapesti látnivalólók rangsorának második helyére mindkét csoport a Budai vár épületegyüttesét sorolta. Harmadiknak a hazai diákok a Hősök terét, a külföldiek a Szent István Bazilikát tették meg.

A magyaros ételek terén is eltérően alakulnak a kedvencek. A hazai hallgatók leginkább a lángost szeretik, amelyet a kürtős kalács és a gulyásleves követ. A külföldi fiatalok listáján első a gulyás, aztán a paprikás csirke és a lángos áll.

Érdekesség, hogy a külföldiek 3,5-re értékelték a magyar vendégszeretetet, míg mi 3,3-at adtunk a saját teljesítményünkre.

A legjobb szórakozóhelyek a magyarok szerint a Deák tér környékén vannak, majd a bazilika környéke és a Budapest Park következik. Az itt tanuló külföldiek bulitérképén a bazilika környéke, a Deák tér, illetve a Kazinczy utca a legnépszerűbb.

Szabadidő

Magyarok

  1. mozi
  2. koncert
  3. fesztivál

Külföldiek

  1. fesztivál
  2. mozi
  3. koncert
    Legkevésbé a tudományos előadások és az irodalmi felolvasóestek hozzák lázba a fiatalokat.

Zenei stílusok

Magyarok

  1. pop és R&B
  2. elektronikus
  3. hip-hop

Külföldiek

  1. pop és R&B
  2. elektronikus
  3. dzsessz és blues

Az egyetem egyik angol nyelvű kurzusán a hallgatók pozitívumként említette a kedvező árú és jól szervezett tömegközlekedést, Budapest lenyűgöző szépségét, a multikulturális környezetet, a közbiztonságot, a változatos kulturális programokat, a színes egyetemi életet és a magyar paprika különleges ízét.

A legnagyobb kihívásnak a magyar nyelvi környezet mindennapi nehézségeit, a saját pénznemük forintra átszámítását, illetve az otthonitól eltérő időjárást tartják.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top