Magyarország kúl

Elszédülsz: már a profik ugrálnak a Batthyány téri FINA toronyból

A sikeres vízbeérkezés után a búvárokkal pacsizik az amerikai Tara Hyer Tira, aki ugrás előtt a budapesti látnivalókat is megmutatja.

Miután néhány héttel ezelőtt a munkások pár hasassal letesztelték a Batthyány téri óriás műugrótornyot, a vizes vébére érkező profik is próbálgatják az építményt.

Az amerikai Tara Hyer Tira posztolt egy akcióvideót arról, ahogy a húszméteres magasságból a mélybe veti magát, majd a sikeres ugrás után a mentőbúvárokkal pacsizik. Ráadásul a gyakorlat előtt ad az országimázsra is, szépen megmutatja a Parlamentet és a Dunát.

A post shared by Tara Hyer Tira (@tarahyer) on Jul 24, 2017 at 4:59am PDT

A sziklaugrásból kifejlődött óriás toronyugrás során a férfiak 27 méter magasból, a nők pedig 20 méterről ugranak. A férfiaknál ez 3 másodperces szabadesést jelent, és sziklaugráshoz hasonlóan a versenyzőknek itt is lábbal kell a vízbe érniük a nagyon komoly sérülésveszély miatt.

A zuhanás során közel 90 kilométer/órás sebességgel érik el a vízfelszínt, ezért a vízben legalább két mentőbúvár várja őket, arra az esetre, ha elrontanák az érkezést.

Kapcsolódó cikk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top