Magyarország kúl

Megszűnik a VIVA tévé

A VIVA zenei csatornának véget ér a több mint 15 éves pályafutása. A szolgáltatók kínálatában egy másik zenei csatorna fogja váltani.

Október 3-ától bővítik az MTV profilját Magyarországon, és oda költöztetik át a magyar zenei műsorokat a VIVA-ról – írta a Viacom műsorszolgálató bejelentése nyomán a hvg.hu.

A szolgáltatók kínálatában egy másik zenei csatorna, az MTV Hits váltja majd fel a VIVA-t, így itthon a magyar MTV és az MTV Hits képviseli ezentúl a legfrissebb könnyűzenei termés legjavát – fogalmaznak az erről szóló közleményben.

Ez a gyakorlatban valóban azt jelenti, hogy megszűnik itthon a VIVA, amely 2001 nyarán még VIVA+ néven váltotta az addig magyar zenetévét, a Z+ csatornát, majd 2003-tól már csak VIVA nevén sugárzott. Nézzünk is meg egy archív felvételt a VIVA virágkorából:

A Viacom közölte azt is, hogy október 3-ától egy új magyar nyelvű csatornával, a Comedy Central Family-vel bővítik a portfóliójukat. Ez is humorcsatorna lesz, mint a már működő Comedy Central, ezen fogják a jövőben sugározni  az Így jártam anyátokkalt, a Melissa és Joey-t vagy az Anyám borogass című sorozatot.

A Comedy Central Family indításával egy időben az angol nyelvű, magyar feliratos Comedy Central Extrát a Viacom kivezeti a magyarországi piacról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top