Magyarország kúl

Pécsett robban a cukiságbomba

A gerezák már két helyen láthatóak a Dunántúlon.

Azt írja a Bama, hogy újabb különlegességgel gazdagodott a pécsi állatkert, ugyanis hétfőn gerezák (más néven zászlósfarkú kolobuszok) érkeztek a nyíregyházi állatparktól. Összesen öt példánnyal, négy hímmel és egy nősténnyel gazdagodott a gyűjtemény, közülük négyen egy családot alkotnak, a csapat ötödik tagja pedig már évek óta a csapat tagja.

Fotó: Wikipédia. A pécsi gerezákról készült album ide kattintva megtekinthető.

Siptár Dávid, az állatkert ügyvezetője azt mondta a lapnak, hogy az új állatok érkezése azért is rendkívüli, mert a faj a Dunántúlon eddig csak Veszprémben volt megtekinthető, az országban ezen kívül csak két helyen, Nyíregyházán és Miskolcon találkozhatunk gerezákkal. Pap Zsuzsanna, az intézmény gyűjtemény és nevelési vezetője mindehhez hozzátette, hogy az új állat hamar a látogatók kedvencévé válhat, mivel közvetlen, kíváncsi természete miatt könnyen „megbarátkozik” majd az emberekkel. A gereza szerepel az EAZA (Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége) kezdeményezés programjában, így kiemelten értékes taggal büszkélkedhet a Pécsi Állatkert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top