Magyarország kúl

Ott lesz Magyarország is a Dubaji Világkiállításon

A Közel-Kelet első világkiállításán résztvevő lesz Magyarország is. A Dubaji Expót 2020-ban rendezik.

A 2020-as  Dubaji Világkiállításon történő magyar részvételről döntött a kormány; a szervezési és lebonyolítási feladatok ellátásáról a Magyar Turisztikai Ügynökség gondoskodik. A hétfői Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat szerint a külgazdasági és külügyminiszter feladata, hogy jelezze Magyarország részvételi szándékát a Dubaji Világkiállításon az Egyesült Arab Emírségek és a Kiállítások Nemzetközi Irodája felé.

Dubaj az első közel-keleti városként szervez expót 2020. május 1. és október 31. között, a világkiállítás mottója a Kapcsolódó elmék, épülő jövő lesz.

Magyarország most is tőlünk keletre, jelenleg Asztanában vesz részt a világkiállításon, ahol a kiállítók a jövő energiájának témáját járják körbe. Kazahsztán ezzel a rendezvénnyel azt is szeretné demonstrálni, hogy az olajra és az ásványkincsekre építő ország átgondoltan és tudatosan fordul a környezetet kímélő energiaforrások felé.

A 19. század közepe óta (az első 1851-ben Londonban volt) szerveznek a nemzetközi színtéren világkiállításokat, amelyek a Wikipédia  szerint gazdasági és kulturális hatásukat tekintve a harmadik legnagyobb eseményeknek számítanak a labdarúgó-világbajnokságok és az olimpiák után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top