Magyarország kúl

Balaton-átúszást szerveznek a pécsi strandon

A Pécsi Pollack Strandon is teljesíteni lehet a Balaton-átúszás távját, az 5,2 kilométert, és a nyílt vizes versenyhez hasonlóan Pécsett is osztanak frissítőket és ajándékpólót a lelkes úszóknak. Íme a részletek.

Pécs városa megszervezte a Balaton-átúszást Balaton nélkül. Ehhez a baravúros teljesítményhez nem kellett más, mint a város nemrég felújított, remek strandjának, a Pollack strandnak az úszómedencéje.

Egész nyáron lehet itt  teljesíteni a balatoni 5,2 kilométeres távot, amelyhez a szervezők muníciót is adnak. Szőlőcukorral, kólával frissítenek mindenkit, aki bevállalja a távot, mérik az idődet és figyelnek is rád, ha esetleg el akarnál süllyedni.

Eddig nyolcan vállalták be az „átúszást”, köztük egy hetven év fölötti lelkes úszó is. Az uszodában az 5,2 kilométer 156 hossznak felel meg, amelyet nagyjából 2 és 4 óra között lehet teljesíteni, így a dolgot csak azoknak ajánlják, akik jól viselik a monotonitást. A célban a teljesítők csokit, ajándékpólót és múzeumbelépőt kapnak – írja a PécsMa.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top