Magyarország kúl

Sziget 2017: érkeznek az angol pop-rock fenegyerekei

Augusztus tizenhárom elég erős nap lesz a Sziget fesztivál heti programjai közül. Ha szereted az angol bandákat, vagy újra szeretnéd élni Steve Aoki tortadobálással megspékelt lemezpörgetését, akkor ez a nap a tiéd lesz!

Napok óta dübörög az idei Sziget fesztivál, de még messze a vége. Nincs megállás a vasárnapi programban sem, hiszen olyan bandák érkeznek a különböző színpadokra, amik bőven tartogatnak csemegét a rutinos, és a kezdő fesztiválozóknak is. Lássuk mi várható augusztus 13-án!

A különleges képi világáról ismert Metronomy banda a ködös Angliából érkezik és szintetizátoros könnyed pop-rock muzsikával hangolja a nagy színpad közönségét délután 4 órától. Őket követi a szintén angol indie rock együttes, a White Lies. A London egyik külvárosából, Ealingből induló zenekar már többször járt Magyarországon, de most új albumukat hozzák el.

A Nagyszínpadon 19 órától egy különleges születésnapi meglepetéssel készül az idén jubiláló Sziget fesztivál, majd belecsapnak az igazi lecsóba. A bánatos és nagyon mély dalszövegeikről ismert angliai Hurtsúj dalait is játssza 19:30-tól a nagy színpadon. Biztos, hogy felcsendül majd a Somebody to Die For, a Wonderful life, és pityereghetünk a volt szerelmeken, barátságokon a Stay című daluk közben.

Az este nagy dobása az egyenes Amerikából érkező The Chainsmokers banda lesz, akik a #SELFIE című slágerükkel robbantak be pár éve a köztudatba. Azóta nem volt olyan énekes, banda és DJ akikkel ne közösködtek volna egy-egy dal erejéig, és pár éve nem telhet el nyár az ő egyik slágerük nélkül.

The Chainsmokers 21:30-tól kifulladásig játszik majd a bulizni vágyóknak, hiszen a nyár összes slágerét megtalálhatják majd náluk. Aki unná a szeletelést és az indie-pop-rock vonalat az fáradjon át az Otp Bank színpad by A38 sátrához, mert itt jön a Her, az Oh WonderAllah-Las, de a legnagyobb figyelmet talán a The Pretty Reckless hozza majd, akik először lépnek fel Budapesten. A Taylor Momsen énekesnő és ex-sorozatsztár (Gossip Girl-ben alakította Jenny Humpfrey-t) bandája eléggé rockosra veszi a figurát. A néha csak egy-egy mellbimbótapasszal fellépő Momsen és zenekara zúzást ígér, és a sötét címmel futó dalaira biztos, hogy megőrülés lesz a sátorban.

A Make me wanna die, Oh my god, Going to Hell, vagy az Heavens knows biztos, hogy felcsendül majd. Vajon a törékeny szőke énekesnő milyen szettben lép majd színpadra? Lesz villantás?

A The Pretty Recklesst követi majd az új zélandi The Naked & Famous, akik már nem először járnak a fővárosunkban. Levezetésként az amerikai Tycho és a francia Rone játszik majd ugyanitt.

Az Electronic Beats sátorba tömörülnek majd a keményebb ütemek szerelmesei, hiszen délutántól kezdve itt keveri a ritmusokat BoehmGarmiariMorten, Matroda és fellépéséin a közönség soraiba tortát dobáló Steve Aoki.

Magyar dalokra vágysz? Akkor irány a Petőfi Rádió – Telekom VOLT színpad, ahol zenél a Qualitons, a Hiperkarma, a Margeret Island, és a Vad Fruttik is.

A zenei színpadok mellett természetes idén is vár a Magic Mirorr, ahol különböző társulatokat láthatsz. Vasárnap a Limbo nevű ausztrál társulat is fellép, de ha felejthetetlen élményre vágysz akkor a Circus Raj előadásán a helyed, amit a Vándor Vurstliban nézhetsz meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top