Magyarország kúl

A fürdőknek is jól ment a nyáron

Egyes fürdők rekordot döntöttek az idei nyáron, jó forgalomról számoltak be a somogyi komplexumok vezetői is.

A somogyi fürdők nagy részében jelentősen nőtt a forgalom az idei szezonban. “Jóval többen voltak idén, mint a tavalyi nyáron – mondta el a Sonline kérdésére Szakos Gábor, a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ vezetője. – Érezhető volt a forróság és a megszaporodott hőségriadók is, hiszen több ezerrel nőtt a forgalmunk a tavalyi évhez képest.” Barcson idén júniusban 16 ezren, júliusban 22 ezren váltottak jegyet a fürdőbe.
A siófoki Galerius Fürdő számára az esős napok kedvezőek. “Sokan voltak a zivataros napokon, amikor a kánikulát felváltotta a hűvösebb idő – közölte Balogh Renáta, fürdővezető. – Azonban idén a forró napokon is sokkal több vendégünk volt. Augusztus 20-án telt házzal üzemeltünk, hiszen a turisták nagyon kedvelik az óriáscsúszdát, de a szabadtéri termálmedencét is, ami mellett koktélbár üzemel.”
Júniusban a siófoki komplexumban 12 ezren vásároltak jegyet, júliusban a tavalyi évhez hasonló 17 ezres vendégszám realizálódott. Augusztusban naponta mintegy 1300-an fordultak meg a Galerius Fürdő területén.
Csisztafürdő is különleges helyzetben van, hiszen ott is inkább a borús napok dominánsak, júniusban ötezren, júliusban, 7500-an, augusztusban pedig eddig 5200-an fordultak meg a komplexumban, amit több, mint tavaly.

(borítókép: Galerius)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top