Magyarország kúl

Lifteztek és saját szobát is kaptak egy szekszárdi panelban a sérült gólyák

Áramütéstől szenvedő gólyákat mentett meg és fogadott otthonába egy szekszárdi pár. Az állatokat egy hétig ápolták a nyolcadik emeleti panellakásukban, a madarak életét sikerült megmenteniük.

Hága Krisztián önkéntes madármentőként járja az országot, hogy a bajba jutott madarak segítségére legyen. Legutóbb párjával például három, áramütést szenvedett gólya életét mentették meg, amikor befogadták az állatokat szekszárdi lakásukba.

Talán egy panelház 8. emelete nem a legtökéletesebb fészek egy gázló madár számára, ám Hága Krisztiánék otthona volt a legközelebb, ezért vitték oda a sokkot kapott, és vélhetően belső vérzéstől szenvedő madarakat. Ez volt a vészmegoldás – fogalmazott a madármentő a Borsnak.

Mindent megtettek, hogy az állatok a körülményekhez képest kényelmesen érezzék magukat: kaptak például egy külön szobát. Krisztiánnak már volt dolga hasonló esettel, így pontosan tudta, hogy milyen gyógyszerekre és kezelésre van szükségük a gólyáknak – írja a lap.

A madarak egyúttal kipróbálták a liftezést is, ugyanis egy hét intenzív ápolás után végre készen álltak arra, hogy a továbbiakban egy nemzeti parkban gyógyuljanak, ám valahogy le kellett őket hozni a panelból. Ez a lifttel ment a legegyszerűbben, a felvonózást pedig jól viselték.

Jelenleg még nem tudnak elrepülni, de már nagyon jó úton haladnak a teljes gyógyulás felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top