„Idén már néhány amerikai államban is nagykorú a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amit idén szeptember 1. és 3. között rendezünk meg a Tisza két oldalán: a Huszár Mátyás rakparton, az újszegedi Partfürdőn és a szabadstrandon” – idézi a Délmagyar a fesztivál alapítóját és főszervezőjét, Frank Sándor mesterszakácsot.
A bajai után a Hungarikum címét ugyancsak elnyerő tiszai halászlé köré szerveződő esemény valóban nemzetközi hírű, az idei fesztiválra szerb újságírók és turisztikai szakemberek húszfős csoportja is érkezik.
Annak ellenére, hogy a Belvárosi híd alatti Pajta már nem üzemel, a fesztivál idejére ismét benépesül a népszerű vendéglátóhely. Az újszegedi Partfürdőn 80 csapat főzi majd a halászlevet, amiből 22-en neveztek is a halászléfőző versenyre.
A halfesztivál állandó kísérőrendezvénye a Somogyi-könyvtár kiállítása az első emeleti folyóirat-olvasóban. Idén is Frank Sándor gyűjteményéből válogattak, az idei téma a 60-as, 70-es évek szegedi éttermeinek halételei.