Magyarország kúl

Ipari mennyiségű halászlé fog főni a Tiszánál

A jövő hét hétvégéjén 21. alkalommal rendezik meg a nagy Nemzetközi Tiszai Halfesztivált Szegeden. A folyó mindkét partján gőzölög majd a halászlé: egyiken az induló 80 csapat bográcsozik, a másikon a vendéglátósok halételeit lehet majd kóstolni.

„Idén már néhány amerikai államban is nagykorú a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, amit idén szeptember 1. és 3. között rendezünk meg a Tisza két oldalán: a Huszár Mátyás rakparton, az újszegedi Partfürdőn és a szabadstrandon” – idézi a Délmagyar  a fesztivál alapítóját és főszervezőjét, Frank Sándor mesterszakácsot.

A bajai után a Hungarikum címét ugyancsak elnyerő tiszai halászlé köré szerveződő esemény valóban nemzetközi hírű, az idei fesztiválra szerb újságírók és turisztikai szakemberek húszfős csoportja is érkezik.

Annak ellenére, hogy a Belvárosi híd alatti Pajta már nem üzemel, a fesztivál idejére ismét benépesül a népszerű vendéglátóhely. Az újszegedi Partfürdőn 80 csapat főzi majd a halászlevet, amiből 22-en neveztek is a halászléfőző versenyre.

A halfesztivál állandó kísérőrendezvénye a Somogyi-könyvtár kiállítása az első emeleti folyóirat-olvasóban. Idén is Frank Sándor gyűjteményéből válogattak, az idei téma a 60-as, 70-es évek szegedi éttermeinek halételei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top