A Fanta egy üdítőital. Inni szokás. Meg süteménybe tenni. Hogy mi? Nem mi, hanem Fanta szelet.
Hozzávalók:
A piskótához
- 3 db tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál búzaliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 100 g vaj
- 300 g tehéntúró (lehetőleg félzsíros)
- 1 db citrom héja
- 100 g porcukor
A legfelső réteghez
- 400 ml Fanta üdítőital
- 40 g vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, majd habverővel verd habosra a fehérjét. Közben fokozatosan add hozzá a cukrot. A kemény habhoz add hozzá a tojások sárgáját is. Keverd össze a lisztet egy csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd add hozzá a habhoz. Az így készült tésztát helyezd és simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ez pedig mehet a 185 fokra előmelegített sütőbe. Süsd nagyjából 25 percig.
Keverd habosra a vajat a cukorral majd keverd hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat is. Amikor megsült a tészta simítsd rá a tetejére a túrókrémet.
Aztán pedig jöhet az utolsó lépés, amitől Fanta szelet a Fanta szelet. Pár evőkanálnyi Fantát keverj össze a pudingporral. A maradék Fantát pedig forrald fel. Öntsd össze és sűrítsd krémmé. Még melegen egyenletesen oszlasd el a sütemény tetején.