Remek párosítás, ha imádod a diót és sütni is szeretsz. A diós rácsos az ún. nagyi féle ízvilágot képviseli, ráadásul egyszerű is elkészíteni
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 cs sütőpor
- fél citrom leve és héja
A töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg darált dió
- lekvár
Elkészítés:
Öntsd össze, majd alaposan gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd hagyd állni egy órát a hűtőben, addig el is készítheted a tölteléket: válaszd szét a tojásokat, a sárgáját keverd össze a dióval és rakd félre. A fehérjét verd kemény habbá és add hozzá a cukrot. Robotgéppel keverd fényesre, majd forgasd bele a dióba.
Ha ezzel megvagy, és letelt az egy óra, visszatérhetsz a tésztához. A negyedét rakd félre, a többivel pedig béleld ki a tepsit és kend meg lekvárral, erre simítsd rá a diós habot, a félretett tésztából pedig készíts habot a tetejére.
Előmelegített sütőben süsd 200 fokon, tűpróbával ellenőrizheted, hogy készen van-e.
Továbbiak:
- Isteni diós édességek
- 3 diós süti, amit muszáj megsütni a hétvégén
- 3 iszuper bögrés diós süti