Magyarország kúl

Elkezdődik a Kamermayer tér rekonstrukciója

A végső cél az, hogy idővel a kiskörút és a Váci utca közti rész biciklis és gyalogos övezet legyen.

A Welovebudapest írása szerint hamarosan elkezdődik az V. kerületi Kamermayer Károly tér rekonstrukciója. A felújítás kezdeményezése, a koncepciók kialakítása szinte egyedülálló módon, alulról szerveződve indult meg 2006-ban. Azóta a környéken lakók, az itt üzemelő kávézó és a szakemberek – építészek és urbanisták – együtt igyekeztek azon, hogy olyan tervet alakítsanak ki, melyet mindenki a magáénak tud érezni.

Terv: Budapest V. kerület – Belváros/Lipótváros

A Kamermayer-piknik vagy a Nyitva! Fesztivál alatt felpezsdült a környék, és mindenki pár napra kipróbálhatta, milyen is lenne a tér, ha nem parkolóként üzemelne. A héten induló felújítás végül kompromisszumokkal, de a kerület kerület tervei szerint valósul meg, és bár nem lesz teljes autómentesség, a helyzet javul a mostanihoz képest.

A téren található Budapest egyik legnevesebb reggelizőhelye és étterme, a régies eleganciájáról is ismert Gerlóczy Café.

(borítókép: Gerlóczy Café Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top