Magyarország kúl

A King Kong plakátja is szerepel majd a budapesti plakátaukción

Herpai Zoltán legendás King Kong plakátja  mellett népszerű magyar és külföldi filmek, zenés és koncertfilmek, valamint idén először reklámok és kiállítások plakátjaira is licitálhatnak az érdeklődők a BÁV 5. plakátaukcióján, amelyet szeptember 19-én tartanak Budapesten, írja az MTI.

 

A 150 tételes árverés egyik kiemelt alkotása lesz Herpai Zoltán legendás, nemzetközi szinten is keresett King Kong plakátja, amelyre 60 ezer forinttól indulhat a licitálás. Nagy érdeklődésre tarthat számot Bruce Lee A sárkány közbelép című filmjének plakátja is, Éri Jenő grafikus alkotása, amely ugyanúgy 44 ezer forinttól kelhet el, mint Coppola Keresztapájának posztere – közölte a BÁV az MTI-vel.
A közlemény szerint az aukció egyik ritkasága lesz az idén Merczel Péternek a Kémek a sasfészekben című filmhez készült plakátja, amelynek kikiáltási ára 60 ezer forint. Licitálni lehet még Felvidéki András Bosszúvágy című filmhez született – Charles Bronsont és más világsztárokat ábrázoló – plakátjára, a Szikszai-Boros páros Godzillájára, valamint Kemény György grafikus több művére is.
Legmagasabb kikiáltási árával az anyagból kiemelkedik Sátori Lipótnak az Admiral bár című filmhez készített plakátja, amelyet 165 ezer forinttól kínálnak az érdeklődőknek.
Az idei anyagban olyan külföldi filmek, mint a Volt egyszer egy Amerika vagy A bikaborjak eredeti plakátjai mellett Helényi Tibor több művével is, köztük A Jedi visszatér egy kisméretű poszterével, a Ben Hurral és Roman Polanski Macbethjéhez készített alkotásával képviseli magát a kínálatban.
A magyar filmek közül most is nagy lesz a választék: Jancsó Miklós, Gothár Péter, Sándor Pál, Tímár Péter vagy Fábri Zoltán olyan kultuszfilmjeihez készült poszterekre is lehet majd licitálni, mint a Megáll az idő, a Régi idők focija, a Csinibaba vagy A körhinta.
Mint írják, idén igen erős lesz a felhozatal a zenés- és koncertfilmekből. Árverésre bocsátják az Illés egy dedikált plakátját is Szyksznian Wandától, de licitálni lehet az LGT, Abba vagy a legendás budapesti Queen koncert poszterére is.
Az idén először propaganda, reklám és kiállítások plakátjai is megjelennek az árverési anyagban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top