Magyarország kúl

Óriási az érdeklődés a Facebookon felkapott magyar kavicsképek iránt

Egy kőhajításnyira van a nemzetközi sikerektől Papp Tímea.

Folyamatosan gyűlnek a kavicsképek a Kő lelke – The soul of stone Facebook-oldalon, amelyet alig fél évvel az indulás óta közel kilencezren like-oltak és követnek. Papp Tímea eddig nagyjából 40 kavicsművet alkotott, ezek legnagyobb része hamarosan kiállításon lesz látható.

Elmesélte, hogy bár vannak személyes kedvencei, de általában az éppen elkészült képek tetszenek neki a legjobban.

„A legtöbb kedvenc megmarad nálam, mert nincs szívem odaadni őket senkinek”

facebook.com/akolelke

Azt is elárulta, hogy köveit és ötleteit nem csak vízből meríti:

„Elsősorban a kezeim közé kerülő kő mondja meg, hogy mi lesz belőle, hisz nem csiszolom, nem alakítgatom őket. Felveszem a folyópartról vagy sóderből, forgatom és próbálom kitalálni, hogy mi lehetne belőle. Ha ráér az ember, akkor tök jó játék is. Leginkább romantikus, a természethez közeli témákat választok, mert ez adja vissza legjobban az énemet.”

Tímeát rengetegen keresik meg azzal, hogy képet szeretnének tőle rendelni, de eddig főként a kiállításra gyűjtögette az anyagokat. A jövőben viszont nem kizárt, hogy megrendelésre is készít munkákat. Akkora az érdeklődés, hogy valószínűleg az összes meglévő műnek akadna gazdája, de Tímea eddig nem akart megválni tőlük.

facebook.com/akolelke

Viszont gőzerővel készül az első kiállításokra:

„Legközelebb a Tolna-megyei Gyönkön, a helyi iskolában lesznek láthatóak a képeim egy hétig. Ide legalább 25-30 kavicsképpel készülök. Van szó arról is, hogy Németországban is lehetőséget kapok, illetve a legfontosabb, hogy Budapesten, majd Debrecenben, a szülővárosomban helyet találjunk a képeknek. Rengetegen érdeklődnek az oldalon, hogy mikor láthatják már élőben is őket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top