Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Rúdtáncot tanulhatnak a pécsi egyetemisták

A Pécsi Tudományegyetem, egész pontosan a Táncoló Egyetem egy teljesen új dimenziót nyitott a diákok átmozgatására. A fiatalok felvehető kurzusként rúdfitneszt, azaz rúdtáncot tanulhatnak

Rúdtánc-edzés (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A Táncoló Egyetem által meghirdetett legújabb kurzust, a rúdfitneszt bárki felveheti, és ha elvégzi az alapokat, még kreditet is kap érte, írja a PécsMa.hu. Ha pedig ez nem lenne elég lelkesítő, akkor a látvány garantáltan bevonzza a tömeget az órára.

– Szeretnénk eloszlatni a sztereotípiákat, mert ez ma már egy igen kemény sporttá fejlődött. Erőelemeket tartalmaz és hajlékonyságra épít. De nagyon komolyan átmozgatja a felsőtestet is. Szerintünk tökéletes edzésforma – árulta el az órákat tartó Dombai Szilvia.

Ott-Balogh Katalin budapesti edző bemutat egy gyakorlatot  (MTI-fotó: Illyés Tibor)

Az oktató szereti az egyedi trükköket, a meghökkentő elemeket, de a tanítványokkal mindent az alapoktól kezdenek, fokozatosan jutnak el a leggyakrabban használt táncos mozdulatokig és erőelemekig.

Az egyetemistáknak az első szemeszterben egy kezdőcsoportot indítottak, ahol heti egy alkalommal sajátíthatják el az alapokat, talajon és rúdon egyaránt. Sőt, még rövid koreográfiákat és kombinációkat is be lehet gyakorolni. De aki úgy érzi, biztonságosan csimpaszkodik a rúdon, tovább is mehet majd. A cél az, hogy a kreditek megszerzése mellett megszerettessék és megismertessék a rúdfitneszt a fiatalokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top