Magyarország kúl

Cukiságbomba robbant a nyíregyházi állatkertben

Egy héten belül hat indiai antilop borjú látta meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban.

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2017. szeptember 12.

A kis gidákkal már 17 főre bővült az Ázsia élővilágát bemutató kifutó, írja a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán.
A három ázsiai elefánttal évek óta társbérletben álló apró termetű, de annál fürgébb csorda az elmúlt héten szép számmal gyarapodott, hiszen 6 antiloptehénnek is született utóda. Bár a faj párzási időszaka egész évben tart, március-április hónapokban a legaktívabb, ezért az utódok szinte egy időben láttak napvilágot. A fél évnyi vemhesség után világra jött állatok a nőstényekhez hasonlóan sárgásbarna színűek, míg a háremet birtokló vezérhím csokoládébarna szőrű s fején 60 cm-es csavarodott szarvat visel.

 

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2017. szeptember 12.

Az indiai antilop ( Antilope cervicapra) kisméretű antilop faj, egy kifejlett állat 25-40 kg súlyú szokott lenni. Kis számban India szinte teljes területén előfordul, kivéve a hegységeket és a nedvesebb területeket. Becslések szerint valaha mintegy 4 millió egyed élt a földrésznyi ország síkságain, mára viszont csupán tízezer maradt belőlük. A fajt a vadászat és élőhelyének pusztulása egyaránt veszélyezteti.
A vendégek a Nyíregyházi Állatparkban egy társas kifutóban tekinthetik meg őket, ahol ázsiai elefántokkal közös területen élnek. Az elefántokkal közös tartás célja, hogy “ingergazdagabbá” tegyük az intelligens ormányosok környezetét s látogatóink megfigyelhetik, milyen békésen tudnak egymás mellett élni a törpe és az óriás növényevők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top