Magyarország kúl

Facebookon keres angoltanárt egy budapesti osztály

Rendhagyó módon a közösségi médiához fordult segítségért a tanár nélkül maradt 5.B.

„Segítsetek nekünk! Minden megosztásért hálásak vagyunk!” – így kezdődik a XX. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 5. B osztályának Facebook-posztja. A tanév elején angoltanár nélkül maradt osztály az iskola hirdetését osztotta meg személyes hangvételű bemutatkozó szöveggel, amiben lelkesedésükről és tanulni akarásukról biztosítják a leendő tanárukat:

„Keressük jó fej angoltanárunkat! Az osztály fele sporttagozatos, ami a mi iskolánknál azt jelenti, hogy mi mind versenyszerűen sportolunk egyesületeknél. Van közöttünk jégkorongozó, öttusázó, úszó, vízilabdázó, bokszoló és focista is. Elengedhetetlen, hogy tudjunk angolul, de sajnos nincs angol tanárunk, mert a suliban létszámhiány van. Nagyon szeretnék egy jó humorú, közvetlen, angoltanárt, aki eljönne az iskolánkba minket tanítani. Mi ígérjük, hogy akarunk is tanulni! Szép, klassz, felújított sulink van. Egy osztályba átlagosan 20 gyerek jár. Nem vagyunk egy tömegintézmény szerintünk, mert mi olyanok vagyunk, mint egy nagy család.”

A posztból – amit néhány nap alatt több mint ezren osztottak meg – kiderül az is, hogy az iskolába nem csak angol tanárt keresnek: tanító, illetve technika és informatika szakos pedagógusból is hiány van.

Ha valaki kedvet kapott, hogy ilyen cuki nebulókat neveljen, a poszt szövegében megtalálja az elérhetőségeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top