Bisztrót, csárdát, borospincét és teraszt, díjnyertes újhullámos büfét és elegáns fine dining éttermet is talált bőven a WeLoveBalaton stábja. Mi kiválasztottunk – teljesen szubjektív módon – három-három kiváló gasztrohelyet a tó északi és a déli partjáról.
Északi part
Mindenki szurkoljon, és közben örüljön már most velünk! Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Gasztro Design Awardon…
Közzétette: Fricska – 2017. szeptember 12.
Fricska, Veszprém
A Fricska idén tavasszal újjá született: átigazolták Mede Ádám séfet a Michelin-csillagos Costes Downtownból, a belső teret pedig romkocsma helyett komoly bisztróvá hangolták. A vendégek kedvenc burgereit azért az étlapon hagyták – az év bármelyik napján megkóstolhatjátok őket.
Kővirág és Mi a kő, Köveskál
A Kővirág ma a Balaton-felvidék egyik legjobbja – nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi években divat lett náluk enni. Kínálatuk naponta változik, ráadásul ősszel is élvezhetjük náluk a provence-i hangulatot: október végéig kedd és szerda kivételével mindennap nyitva tartanak, novemberben pedig péntektől vasárnapig ehetünk náluk 12 és 22 óra között.
Trombitás Tamás korábban szobrokat faragott, aztán átnyergelt a Káli-medencei borokra és a magyaros konyhára. A Mi a kőben ősszel sem ér véget a szezon: hétköznapokon 12-től 22-ig vannak nyitva, hétvégente pedig 10-től 21-ig – ne felejtsetek el asztalt foglalni!
Neked Főztem Gasztrokocsma, Zánka
Csongor és Orsolya eleinte csak egy strandbüfét akartak, ma pedig már a környék egyik meghatározó éttermét vezetik Zánkán, folyton változó kínálattal, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokkal. Mindennap ehetünk náluk, szeptemberben 12-től 23 óráig, októbertől pedig 12 és 21 óra között.
Déli part
Kistücsök, Balatonszemes
Csapody Balázs a szemesi éttermet kockás abroszos kisvendéglőből az A-kategóriába hozta fel az elmúlt évtizedekben, ráadásul úgy, hogy a báját sem veszítette el a hely. A Kistücsökben bármelyik nap kipróbálhatjátok, mi lehet az, amitől a budapesti Gourmet Fesztivál zsűrije is dobott egy hátast.
Hegyi Csárda, Balatonlelle
A Hegyi Csárdában úgy újítanak, hogy közben nem bújnak ki a bőrükből: csak jól és megbízhatóan főzik a megszokott magyaros ételeket. Van saját fűszerkertjük is, a mákos guba pedig legalább annyira ötcsillagos, mint a kishegyi panoráma. Szeptember 30-ig nyitva tartanak, de legalább hat fővel később is bejelentkezhettek egy borvacsorára.
Mala Garden
A Siófok kockaszállodái között megbújó Mala Gardenben kelet és nyugat találkozik össze: a konyhában ugyanúgy elfér az újragondolt magyar konyha, mint a thai és maláj fogások. Ezt a különleges ízélményt és a balinéz hangulatot egész évben élvezhetjük.
A vendéglátóhelyek teljes listáját itt lehet böngészni.