Magyarország kúl

Múzeumba kerül a Bábszínház neon figurája

Miután kiderült, hogy a Budapest Bábszínház régi, már-már ikonikus neon figuráját és feliratát egy modern táblára cserélték, komoly kommentáradat jelezte, hogy a legtöbbünknek nincsen ínyére ez a változás.

Ezt már így nem láthatjuk (MTI-fotó: Jászai Tamás)

Olyan hír is szárnyra kapott, hogy javíthatatlanná vált a régi cégér, ahogy az a félelem is megfogalmazódott, hogy a régi neon figura a teátrum raktárában fog elrothadni, írja a Színház.hu.

Meczner János igazgató elmondta, hogy nem hibásodott meg a régi cégér, ám bármennyire is kedves és fontos mindannyijuk számára a „pálcikaember”, az erre az évadra szükségessé vált arculatváltás miatt döntöttek a cseréje mellett. Arról is mesélt, hogy gondoskodtak a méltó elhelyezéséről: a Budapest várostörténetét bemutató és dokumentáló Kiscelli Múzeum gyűjteményébe kerül. Emellett kicsinyített mása a Budapest Bábszínház Koós Ivánról elnevezett előcsarnokában lesz látható, aki egyébként tervezte is a figurát.

Nosztalgia:

Őrzitek még? A régi emlékkönyvek bája

Milyen régi eszközt rejt ez a képrészlet?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top