nlc.hu
Magyarország kúl
Egyetemre viszi képzését az egyik legsikeresebb magyar vállalkozás

Egyetemre viszi képzését az egyik legsikeresebb magyar vállalkozás

Az Óbudai Egyetemmel együttműködésében indítja el speciális informatikai képzését az egyik legsikeresebb magyar gyökerű IT vállalat, a LogMeIn.

Közleményük szerint a Neumann János Informatikai Karon elérhető gyakorlatorientált kurzus keretében a vendégelőadók mentorálásával egy komplex projektet valósítanak meg a résztvevők, írja a Forbes.hu. A már a NASDAQ-on jegyzett cég és a felsőoktatási intézmény közötti együttműködés újabb bizonyíték arra, hogy a világsikert befutó vállalatok hisznek a hazai tehetségekben.

Az Óbudai Egyetem épülete (MTI-fotó: Róka Zoltán)

 A sajtóközleményben azt írják: miközben a KSH adatai szerint a 15 és 24 év közötti fiatalok közel fele akár külföldön is hajlandó elhelyezkedni az érvényesülés érdekében, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége korábban rámutatott, 22 000 fejlesztő hiányzik a hazai informatikai és kommunikációs szektorból. Ennek jegyében a vállalatok számára kiemelten fontos, hogy vonzó alternatívát kínáljanak jövendőbeli munkavállalóiknak, amit már az egyetem alatt el kell kezdeni, hogy az iskolapadot elhagyókat azonnal be lehessen vetni. „A felsőoktatásnak és a munkaerőpiacnak azonosak a céljaik, hiszen minden szereplő érdeke, hogy már gyakornokként is valós, azonnal hasznosítható tudással rendelkező hallgatókat bocsásson ki az egyetem” – emelte ki Dr. Felde Imre, a Neumann Kar kutatási dékán-helyettese.

Arra is emlékeztettek, hogy a LogMeIn hasonló programot indított néhány éve Szegeden: anno itt önszerveződőként indult a kezdeményezés, amelynek keretein belül tapasztalt fejlesztők a mai napig saját tematikával vesznek részt a felsőfokú informatikai oktatásban. A Szegeden gyűjtött tapasztalatokra is építve indult el szeptemberben a cég munkatársai által tartott kurzus az Óbudai Egyetemen. „A félév során a jelentkezőknek egy piaci igényeknek megfelelő cloud alapú, online szolgáltatást kell fejleszteniük. A folyamat során újabb és újabb módosítási kérésekkel állunk elő, amiknek a megoldására maguk választhatják meg az eszközöket, hiszen ez így működik a valós feladatok esetében is” – részletezték a félév tematikáját Komjáthy Szabolcs és Barta Ákos kurzusfelelősök.

Kovács Lívia, a LogMeIn Szoftverfejlesztő Kft. ügyvezetője megjegyezte, a közelmúltban több munkatársuk is az Amazon vagy a Google tengerentúli irodáiban gyarapította tovább a LogMeIn magyar központjában megszerzett tudását. Tapasztalatai szerint a hazai informatikai képzések és a piacon jelenleg dolgozók tudása valóban világszínvonalú, emiatt üzleti szempontból is megéri a hazai felsőoktatásba fektetni.

Siker:

A világ legjobbjai között a Corvinus

Okosfáslival nyűgözte le a techzseniket a magyar diáklány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top