Magyarország kúl

20 éve járt Alain Delon és Jean-Paul Belmondo a Friderikusz Show-ban

Rég volt, de aki élt, és minimum általános iskolás volt, az emlékszik rá, hogy mit csinált 1997. szeptember 25-én. Ha nem, segítünk: a Friderikusz show-t nézte.

A Friderikusz show nagyjából az egész országot tévé elé ültette (4 és 7 millió közötti nézőszám), aminek rém egyszerű okai voltak:

  • egy, érdekes embereket mutatott be,
  • kettő, a stúdióban egy sornyi világsztár foglalt helyet a kanapén,
  • három, konkurenciája sem volt.

Persze a konkurencia nélkül is hatalmas szenzációnak számított, amikor Friderikusz Sándor és stábja összehozta, hogy a francia színjátszás két legendás alakja,  Jean-Paul Belmondo és Alain Delon egyszerre érkezzen hozzá, az adást pedig pont ma 20 éve, azaz 1997. szeptember 25-én sugározta a Magyar Televízió – alig két héttel azelőtt, hogy az RTL Klub október 7-én kísérleti jelleggel elindult.

Eljátszottunk egy kicsit a gondolattal, mégis miként történhetett a meghívás, de egy valami biztos: ennél sokkal kacifántosabb lehetett a sztori, ez csak egy fiktív, és nagyon leegyszerűsített variáns.

Régen minden más volt:

(Kiemelt kép: MTI Fotóbank)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top