Magyarország kúl

Teljesen megújulva nyit a debreceni kultmozi

Nem lesz ezentúl "szaunás vetítés" nyáron, és a jövőben többen dolgoznak majd egyszerre a popcorn körül is.

A felirat a régi, belül minden új (fotó: Apolló mozi Debrecen facebook-oldal)

Debrecen családias hangulatú mozija, az Apolló új köntösbe öltözve várja a nézőit a hét közepétől. Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendő filmszínház augusztus közepén zárta be a kapuit, hogy szebb külsővel és kényelmesebb berendezéssel várja szeptember 28-tól a cívisvárosi filmrajongókat. A Dehir.hu Fejér Tamással, a mozi vezetőjével beszélgetett az elmúlt hetek eseményeiről, és arról, milyen izgalmas filmfesztiválnak ad majd otthon a felújított Apolló.

Fejér Tamás elmondta: rögtön az első nap két ingyenes program is lesz, a Katharina Luther a Német Kulturális Fórummal közös szervezésben lesz látható, a Twenty című koreai film pedig a Koreai Kulturális Központnak köszönhetően lesz megtekinthető a havonta jelentkező Korean Movie Road keretében. Lesz Terminátor 2. 3D, Reese Witherspoon romantikus vígjátéka, az Újra otthon, de a horrorszenzáció „Az” is műsorra kerül. Október 31-én ismét megrendezik A félelem éjszakáját.

A teljes villanyhálózatot lecserélték, teljesen újraépítették a mosdóblokkokat, klímát vezettek be a folyosóra és a Kertész Mihály-terem előtti várótérre is.

Vadonatúj klímaberendezés felel a felső két terem (Soós és Deésy) szellőztetéséért, így nyaranta most már garantáltan nem lesznek szaunás vetítések. Kibővítették a büfépultot, és várhatóan jövőre minden mozifilmre lehet majd online jegyet vásárolni. Október 18-án ezegynapos rövidfilmfesztivál lesz a moziban, és már egészen kora délutántól késő estig nézhetik az emberek a jobbnál jobb alkotásokat a Kertész Mihály teremben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top