Magyarország kúl

Nemzetközi feltűnést keltenek a magyar pénzügyi startupok

Két magyar startup is rangos nemzetközi elismerést kapott az elmúlt héten: ezúttal a pénzügyi megoldásokban jeleskedtünk a globális porondon.

A Blueopes kapta a Central European Startup Awards (CESA) legjobb fintech, azaz pénzügyi technológiai startup díját Magyarországon. Ennek a versenynek a régiós vetélkedője novemberben lesz. A Family Finances pedig a “Startup Campus Singapore” elnevezésű pitchverseny (ahol az ötletet kell ismertetni) győztese lett.

Közzétette: Blueopes – 2017. szeptember 28.

A Family Finances családi pénzügyi applikációt és virtuális pénztárcát fejleszt, melyet kifejezetten gyerekek számára készítettek, a zsebpénz okos felhasználásához. A három frissdiplomás által alapított Family Finances tavaly az MKB versenye alkalmából állt össze az inkubációs programba kerülés érdekében. Az ötlettel rendelkező csapat az inkubációs program végére egy félkész termékkel, partnertárgyalásokkal rendelkező céggé fejlődött és készülnek a piacra lépésre.

A Blueopes automatizált vagyonkezelési platformja bankok és befektetési szolgáltatók részére készült. A startupot befektetési szakemberek, matematikusok és fejlesztők alapították.

Még startup:

Magyar cégek forradalmasítják a könyvkiadást és tájékozódást

A rákgyógyításra is van sikeres magyar startup

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top